RECENZIJE

 

"Svetovna praizvedba je bila osvežitev za ušesa in dušo. Bukovčeva je občinstvo navdušila s svojim temperamentom, ki ga redko doživimo na koncertnih odrih, hkrati pa je dajala vtis "pop-star" glamurja. Njena igra in nastop sta frapirala. Kot da bi poslušali Gidona Kremerja."

Lausitzer Rundschau, DE (Staats Teater, Cottbus)

 

"Anja Bukovec, strastna in mlada, je vihravo skozi 20 minut dolga violinska stavka, v duhu pravih športnikov osvojila zlato medaljo za svoj nastop in novo kompozicijo na festivalu."

Berliner Morgenpost, DE (Young Euro Classic Festival, Berlin)

 

"Perfekcija, temperament in veselje do igranja."

Haaretz, Izrael (Narodna opera, Tel Aviv)

 

"Violinska igra Anje Bukovec je izrazita, izredno virtuozna, izvedba pa brez napak, predana in disciplinirana."

Washington Times, ZDA (Kennedy Center, Washington)

 

"Nežnim tonom žametnega zvena svoje violine Anja Bukovec dodaja vroče ritme s katerimi razvnema občinstvo."

Radio Television Portugal (Palacio Foz, Lisboa)

 

»Na tako temperamentno izvajalko kot je violinistka Anja Bukovec na koncertnem odru človek redko naleti. Tako njeno igranje kot odrska pojava imata v sebi nekaj očarljivega.«

Radiotelevisión Española,  ESP (Conde Duque, Madrid)

 

"Anja Bukovec se je predstavila kot solistična gostja z odlično tehniko in izrazno muzikalnostjo in pričarala nepozabne trenutke."

Shetland Life, VB (Shetland Folk Festival, Shetland Islands)

 

"Eksplozivna kombinacija predstavljena z dih jemajočo perfekcijo. Nastop je povzročil polzenje mravljincev po hrbtu. Kot parnik v polnem teku sta s pianistom peljala koncert in brez dodatkov nikakor nista smela zapustiti odra."

Stadt Anzeiger, DE (Neustadt an der Weinstrasse)

 

"Vrhunec večera je bila Anja Bukovec, nenavadno strastna glasbenica, ki je z ganljivimi solističnimi pasažami v Vivaldijevih "Štirih letnih časih" dvignila duha publike."

Daily Telegraph (Sidney)

 

"Anja Bukovec je postavila svoj instrumenta na preizkus vzdržljivosti: Ravelovega "Tzigana" je interpretirala s tako neverejtno intenziteto, da nam je na momente jemalo dih."

Die Rheinpfalz, DE (Neustadt an der Weinstrasse)

 

"Zelo popovsko čeprav brez ene same predelave poppesmi. Skladbam je skupna dramatičnost, čutnost, melodičnost in pogost temperament ljudske glasbe."

Delo, SLO (recenzija CD Chameleon)

 

"Končni učinek zgoščenke Anje Bukovec Gemini je uravnoteženost v skupnem, čustvenem in melodičnem ozračju. V nasprotju z Vanesso Mae in kvartetom Bond, Bukovčeva na srečo ne uporablja sintetizatorjev in ritemmašin, temveč izvede Summertime ali Milonga Del Angel preprosto in naravno."

Delo, SLO (recenzija CD Gemini)

 

 

KRATKA BIOGRAFIJA

 

Anja Bukovec je mednarodno priznana in najuspešnejša klasična violinistka v Sloveniji. Je vrhunska glasbenica in priljubljena medijska osebnost z edinstveno kvaliteto, ki jo uvršča v sam vrh sodobnih progresivnih umetnikov. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom. Je prepoznavna in cenjena oseba, ki je lik kulturne ambasadorke pilila na šolanju v Ljubljani, Pragi, Kölnu in na Dunaju. Nastopa kot solistka, osvaja mednarodne nagrade in navdušuje občinstvo po vsem svetu.

Njene plošče Gemini, Follow, Chameleon, Violinski opus Janeza Matičiča so se pojavile na vrhu popularnih lestvic in so najbolje prodajane plošče klasične glasbe doma.
Anja je sodelovala z Alban Berg kvartetom, Igorjem Ozimom, En Shaom, Urošem Lajovicem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, večkratnim dobitnikom nagrad BAFTA Christopherjem Gunningom, vrhunskimi pop/rock izvajalci kot so Die Fantastichen 4, Marla Glen, Marquie, Jeff Healey, imela pa je čast ekskluzivno nastopiti tudi za njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II.Anja Bukovec igra na violino Katharine Abbuehl.

www.cremona-violins.com